Előfizetői tartalom

Minden idők egyik legnagyobb bankbírságát jelentették be

Portfolio
Csaknem 1500 milliárd forintnak megfelelő, 5,1 milliárd dolláros egyezséget kötött a Goldman Sachs az amerikai kormánnyal és különböző hatóságokkal a jelzálogfedezetű értékpapírok válság előtti szabálytalan értékesítése miatt. Ez minden idők egyik legnagyobb banki "bírsága", csak emiatt az elemzők által várt 1,9 milliárd dolláros, 2015 negyedik negyedéves eredmény 1,5 milliárddal kisebb lehet.

A csütörtöki piaczárás után a Goldman közölte, hogy az összegből 2,4 milliárd dollárt pénzügyi bírságként fizet ki az igazságügyi minisztériumnak, 875 millió dollárt készpénzben különböző más hatóságoknak, 1,8 milliárd dollárt pedig kompenzációként bajba került hiteleseknek és lakástulajdonosnak, és lakáspiaci programokat is támogatni fog. Az összesen 5,1...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés