Előfizetői tartalom

Új játszótársakat keres Szaúd-Arábia a milliárdjaihoz

Portfolio
Új vagyonalap kialakításán dolgozik Szaúd-Arábia, amely több milliárd dollárnyi vagyont kezelne az olajból származó bevételekből. A Reuters információi szerint már több bankot és tanácsadó céget is felkértek a projektjavaslatok kidolgozására, a források szerint az új alapban lévő tőkét az energiaszektorok kívüli területekre fektetné be az ország.

Az olajár lejtmenete megrázta Szaúd-Arábia költségvetését, a királyság államháztartási hiánya rekord szinteken jár, miközben a nettó külföldi eszközök mintegy 100 milliárd dollárral csökkentek 15 hónap alatt. Az ügyhöz közel álló források szerint az új vagyonalap jelentős változást hozhat az eddigi vagyonkezelési attitűdben, ami főként azokat az amerikai alapkezelőket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés