Előfizetői tartalom

Új rekorddal Európa az élen a részvénybefektetésekben

Portfolio
Tavaly az Európai Központi Bank (EKB) és a japán jegybank (BoJ) gazdaságélénkítési programjainak köszönhetően rekord évet zártak a globális részvényalapok - írja az EPFR adataira hivatkozva a Reuters. A részvényalapok megdöntötték a 2013-ban felállított rekordot, miután 2015-ben összesen 133 milliárd dollárnyi tőkét vonzottak be.

A globális részvényalapok tavaly összesen 133 milliárd dollárnyi nettó tőkét gyűjtöttek össze, mellyel a 2013-ban beállított éves rekordot is megdöntötték. Az amerikai alapokat kivéve az említett részvényalapokba már 140 milliárd dollárt meghaladó tőke áramlott. Egyes európai részvényalapokba 134,5 milliárd dollárt tettek a befektetők, míg japán alapokba közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés