Bank

Megírták a végrendeletüket a pénzintézetek

Portfolio
Több mint 120 amerikai bank és pénzintézet írta meg a stratégiáját arról, hogy hogyan mászna ki egy csődhelyzetből az adófizetők pénzének bevonása nélkül - számol be a Reuters.
Az amerikai felügyeleti szervek átnézik ezeket a "végrendeleteket" és eldöntik, hogy mennyire kivitelezhetők. A 2010-es Dodd-Frank törvény szerint az Egyesült Államok kormánya feldarabolhat egy pénzintézeteket, ha a felügyeleti szervek úgy gondolják, hogy a válságkezelő tervei nem végrehajthatók és a pénzintézet esetleges csődje a pénzügyi rendszer stabilitását veszélyezteti. Az elmúlt években több pénzintézetet is figyelmeztettek, hogy túlságosan optimista, vagy a valóságtól elrugaszkodott a végrendelete, a pénzintézetek feldarabolására viszont még nem került még sor.

A General Electric Capital Corporation, a Prudential Financial és az American International Group tették most közzé a terveiket, amelyeket eredetileg július 1-jére kellett volna megírniuk, néhány 100 milliárd dollár alatti eszközállományú bank mellett.

A GE Capital, a Prudential és az AIG három olyan nem banki pénzintézet, amelyek csődje az amerikai pénzügyi rendszert veszélyeztetni (SIFI vagy too-big-to-fail). Az AIG tervei szerint egy esetleges csődhelyzetben likvidálná a nem biztosítási eszközállományát és az életbiztosítási üzletágát állami kézbe helyezné. A Prudential likvidálná a származtatott eszközeit és a felszabaduló tőkét a core üzletágainak megmentésére használná fel. A GE Capital pedig a tervek szerint beolvadna az anyacégébe.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
kozossegifinanszirozas