Előfizetői tartalom

Támadás a lakáskasszák ellen: mi folyik a háttérben?

Nehéz jobb magyarázatot találni Rogán Antal tegnapi bejelentésére, mint hogy a jól működő lakás-előtakarékossági piacot is egyre inkább saját befolyási övezetévé szeretné tenni a kormány. A szektor évi 5-10 milliárd forintos profitja nem nagy tétel a kormány számára, a több mint 600 milliárd forintos megtakarított vagyon azonban elég lehetett ahhoz, hogy megmozgassa a politikusok fantáziáját. Amíg a konkrétumokat nem ismerjük, lássuk, hogy fest a négyszereplős magyar lakás-takarékpénztári szektor, és mit takar az angol modell! A lakásfinanszírozás "közösségiesítése" persze nemcsak a lakáskasszáknak, hanem a CSOK miatt egyre aktívabb kereskedelmi bankoknak is fájhat.

Nehezen érthető célokCsak néhány foszlányt ismerünk eddig a kormány terveiből: az angol building society mintájára "Nemzeti Otthonteremtési Közösséget" hoznának létre, amely 2017-ben kezdené meg érdemi működését, a lakás-takarékpénztári megtakarításhoz hasonlóan a kormány ezt a megtakarítási formát is támogatná azzal a feltétellel, hogy tíz éven belül lakáshoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái