FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Ebből nem lesz CSOK: milliós tömeg tolong a BAR-listán

Portfolio
A 10 milliós CSOK igénybevételének egyik feltétele, hogy az igénylő és házastársa ne szerepeljen a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív listáján, illetve tartozása már legalább egy éve rendezve legyen. Ez a szabály azért érdekes, mert most kiderült: 2015 végén 1,796 millió fennálló mulasztást tartottak nyilván a rendszerben. Becslésünk szerint közel 1 millió család számára már csak ezért sem jöhet szóba a 10 milliós összeg felvétele. Jó hír viszont, hogy - valószínűleg a hiteles elszámolások hatására - a válság kezdete óta először csökkent a mulasztások száma.

A CSOK-rendelet szövege alapján a 10 milliós összegakkor igényelhető, ha az igénylő és házastársa vonatkozásában a családok otthonteremtési kedvezménye igénylésének időpontjában a központi hitelinformációs rendszerről szóló 2011. évi CXXII. törvény 11. § (1) bekezdése szerinti tartozás a központi hitelinformációs rendszerben (a továbbiakban: KHR) nincs nyilvántartva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés