Előfizetői tartalom

Tőzsdekész a Budapest Bank

Portfolio
Kész a tőzsdére vitelre a Budapest Bank, ha a tulajdonos ezt szeretné. Az MKB-val történő összevonásra nem érzékelhető határozott szándék, ráadásul a két banknak kevés közös pontja van. A Budapest Bank stratégiája, üzletpolitikája nem változott az állami tulajdonba vétel óta, de vannak új ügyfélcsoportjai ennek köszönhetően - derült ki Zolnai György Budapest Bank-vezér interjújából, amelyet a Világgazdaságnak adott.

Zolnai György egyebek mellett az alábbiakról beszélt: Az MKB és a Budapest Bank nem sokban hasonlít egymáshoz, szinte csak abban, hogy mindkettő állami tulajdonban van. Nem érezni olyan szándékot a tulajdonosok részéről, hogy az MKB-t és a Budapest Bankot összeolvasszák. Novemberig visszafizette a Budapest Bank a korábbi tulajdonos GE-től és a mostani tulajdonos MFB-től kapott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés