Bank

Újabb több tízezer embert raktak utcára a bankok

Portfolio
A legtöbb amerikai lakossági bank leépíti a munkaerejét és csökkenti a fiókhálózatának méretét - írja a CNBC.
A Bank of America és a Citigroup csökkentett a leginkább, körülbelül 20 000 szakembert bocsátottak el a gyorsjelentéseik szerint, amely a teljes állományuk 4,6 és 4 százalékát jelenti. A JP Morgan pedig a 6 700 embert bocsátott el tavaly a gyorsjelentése szerint.

A bankok a fiókhálózatukat is csökkentették: A JP Morgannek 3,4 százalékkal kevesebb fiókja van (5 413 fiók és 235 000 fős személyi állomány 2015 végé adatok szerint), a bank nagyrészt a lakossági, befektetési és közösségi banki ágát nyirbálta meg. A Bank of America 2,65, a Citigroup pedig 4 százalékkal kevesebb fiókot üzemeltet.

Gyakran a munkaerő csökkenésére vonatkozó adatok kirúgásokat illetve munkahelyek megszüntetését jelentik, de a munkaerő önkéntes elvándorlását is magában foglalják.

A Wells Fargo nem csökkentette a személyi állományát, a válság óta a legjobban teljesítő bankként még növelte is a munkaerejét, körülbelül 200 emberrel.

Bizonyos divíziókban növelték az állományukat más bankok is, a Citigroup például a jogi és felügyeleti szakértői állományát növelte, mivel a jogi kiadások, felügyeleti viták továbbra is hatalmas kiadásokat jelentenek a pénzintézetnek.

Bár a kötvényértékesítési osztályát 25 százalékkal csökkentette a Morgan Stanley, összességében növelte a munkaállományát 2015-ben, körülbelül 400 fővel.

A Goldman Sachs pedig 2800 új munkahelyet teremtett 2015-ben, amely arányaiban az amerikai nagybankok közül a legnagyobb, teljes állományának 8 százalékának megfelelő növekedést jelentett.
Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén
opel gyar motorgyartas szentgotthard autoipar
City of Tomorrow Malmö
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
CIB: minden ötödik lakossági hitel babaváró kölcsön lehet