Előfizetői tartalom

Elutasította a cégbíróság az FHB tőkeemelésének a bejegyzését

Portfolio
Elutasította tegnap a cégbíróság az FHB Jelzálogbank december 28-ai tőkeemelésének bejegyzését. A folyamatot mind tartalmi, mind formai szempontból megfelelőnek találta az intézmény, kizárólag az Alapszabály módosításához a jelzálogbank által benyújtott MNB engedélyt kifogásolta - írja rendkívüli közleményében az FHB Jelzálogbank.

Az MNB 2014 szeptember 11-én az osztalékelsőbbségi részvények vonatkozásában megadott engedélye a cégbíróság szerint "nem lehet a kérelemhez csatolt okiratokban szereplő tőkeemelés engedélye, mert a tőkeemelés elhatározását jóval megelőzően, 2014 szeptemberében kelt." Az FHB szerint a jegybank engedélye megfelelő, mert pontosan arra a "B" típusú osztalékelsőbbségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés