Előfizetői tartalom

A kormányokat vádolják a piaci összeomlásért

Portfolio
Az alapkezelők szerint az állami vagyonalapok a hibásak azért, amiért a piac ilyen rossz évkezdettel nyitott. Szerintük ugyanis az olaj árfolyamának összeomlása több állami alapot is eszközeinek eladására kényszerített, ez pedig tovább fűtötte a piacon amúgy is jelenlévő eladói nyomást - írja a Financial Times.

Philippe Ferreira, a Lyxor Asset Management elnöke szerint az állami vagyonalapok nagyban hozzájárultak a piacokon kialakuló eladói hullámhoz, miután azok közül többen is eszközeladásokba kezdtek, hogy ezzel szerezzenek likviditást az olaj árfolyamának esése miatt. Az eladások főként a közel-keleti országok vagyonalapjait érintette, ez pedig jelentős kihatással volt a részvénypiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés