Előfizetői tartalom

Fillérekért pörög már a Deutsche Bank, mégsem kéne beszállni

Portfolio
A válság előtt, 2007-ben még 116 eurón is járt a Deutsche Bank részvényeinek árfolyama, mostanra ennél száz euróval kevesebbet sem adnak a legnagyobb német bank papírjaiért. A bank rendbetételére kinevezett John Cryan drámai lépésekre szánta el magát, ezért egyre többször felmerül a kérdés, hogy olcsók-e már a bank papírjai. A Financial Times 5 okot szedett össze, ami miatt jól gondoljuk meg, hogy beleveszünk-e a bankba.

2007-ben 24 százalékot erősödött a Deutsche Bank részvényeinek árfolyama, a globális befektetési banki részleg dübörgött és az anyaországban is jól ment a bank szekere. A bank éves profitja 6 milliárd euróra rúgott, az akkori vezérigazgató, Josef Ackermann pedig 12 millió eurós bónuszt vitt haza az 1,15 milliós alapfizetése mellett. A részvényesek persze maximálisan elégedettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés