Előfizetői tartalom

Milliárdokat keresnek a bankok a cégeken

Portfolio
Egy-két cégfelvásárlás jelentősen megdobhatja a banki bevételeket, az elmúlt három évben például négy nagyobb cégfelvásárlás összesen 1 milliárd dollárt hozott a bankok konyhájára. A bankok ezzel annyit kerestek, mint amennyi díjat például a svájci vállalatok fizettek ki a bankoknak tavaly egész évben - írja a Financial Times.

A Valeant, az Altice, a Platform Specialty Products és a Nomad Foods az a négy cég, amelyeknek felvásárlási ügyletein a bankok egymilliárd dollárnyi díjat zsebeltek be 2013 óta. Ez az összeg nagyjából akkora, mint amennyit a svájci vállalatok fizettek ki tavaly a bankoknak és közel akkora, mint amennyit Közép- és Dél-Amerikából származó díjakból gyűjtöttek össze a bankok....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés