Előfizetői tartalom

Figyelmeztet az EU: több befektetőt is átverhettek

Portfolio
Az Európában értékesített részvényalapok mintegy hatodát félrevezetően adhatták el a befektetőknek - erre hívja fel a figyelmet az Európai Értékpapír Felügyelet (ESMA) legutóbbi vizsgálatait követően. Az eredmények költséges jogi lépéseket és jókora bírságokat is hozhatnak a világ legnagyobb alapkezelőinek - írja a Financial Times.

2014-ben széleskörű iparági vizsgálatot indított az ESMA az alapkezelői piacon, amelyből kiderült, hogy több alapkezelő is magas díjakat számolt fel olyan, elviekben aktívan kezelt alapok után, amelyek lényegében csak egy indexet másoltak le. A "closet tracking" elnevezésű gyakorlat lényegében azokra a befektetési alapokra vonatkozik, amelyeket aktívan kezelnek, mégis egy konzervatívabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés