Bank

Menekülnek a bankok az energiaszektorból

Portfolio
Több amerikai bank is aggódik az energiaszektor bukása miatt. A Wells Fargo, a JP Morgan és a Citigroup biztonsági intézkedéseket tesznek, a BNP Paribas pedig teljesen elzárja a hitelcsapot a küszködő iparágazat felé - írja az Oilprice.com
Bejelentette a BNP Paribas, Franciaország legnagyobb bankja, hogy többet nem hitelez a küszködő olaj és gázkitermelő cégeknek az Egyesült Államokban. A pénzintézet továbbra is együtt dolgozik majd azokkal a cégekkel, amelyek vettek fel hitelt, de nem fog újaknak hitelezni. A bank már másodszorra fúj visszavonulót az energiaszektorból, korábban 2012-ben adta el az energiaszektorral foglalkozó üzletágát Wells Fargónak, 2014-ben szálltak vissza az olaj üzletbe.

A francia pénzintézet mellett a legnagyobb amerikai bankok is egyre óvatosabbak: a Wells Fargo, a JP Morgan és a Citigroup növelik a készpénzállományukat, hogy minimalizálni tudják az energiaszektor esetleges fizetésképtelenségéből származó veszteségüket. A három bank 2 milliárd dollárnyi készpénzt különített el erre a célra. A Wells Fargónak 17 milliárd, a Bank of Americának 8 milliárd dollárnyi energiaszektori kitettsége lehet veszélyben.

Az arányaiban alacsony energiaszektori kitettség a nagyobb bankoknak nem okozhat túl nagy veszteséget, a kisebb bankokra lehet inkább hatással egy energiaszektori összeomlás.

Erről itt írtunk korábban:A helyzetet ronthatja az áprilisi hitelképességi felülvizsgálati szakasz, valamint ördögi körként hathat a nem teljesítő hitelek állományának felhalmozódására, ha a bankok leállítják a hitelezést a fizetésképtelenségi aggályok miatt.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Május 6-án indul az új Takarékbank