A Wall Streeten már válság van a milliárdos szerint
Bank

A Wall Streeten már válság van a milliárdos szerint

Portfolio
Dan Loeb milliárdos vagyonkezelő szerint a 2015-ös év egy gyermekvasút volt ahhoz képest, ami 2016-ban jön majd. Szerinte az indexek esése még alacsonyabb is, mint amit a cégek brutális vesztesége indokolna, a befektető szerint a Wall Streeten már válság van - írja a Business Insider.
A 17,5 milliárd dollárt kezelő Third Point hedge fund aktivista vagyonkezelője, Dan Loeb, a befektetőihez intézett levélben azt írta, hogy az indexek esése nem megfelelően mutatja a valódi pusztítást, amit érzékelhetünk, hogyha az S&P cégek veszteségeit közelebbről megvizsgáljuk.

Némely esetben a veszteségek végleges vagyonvesztést jelentenek. A 2015-ös piacot egy kísértetháznak neveztük el, de ez valójában annyira volt ijesztő, mint egy Disney gyermekvasút. Semmi volt az év 2016-hoz képest.

2015-ben azért jellemezte Loeb a piacot kísértetházként, mert úgy tűnt, egy új veszély leselkedik a piacra minden sarkon. Tavaly a hedge fundok átlagosan 3,64 százalékot estek a Hedge Fund Research adatai szerint. Ehhez képest csak idén januárban a hedge fundok átlagosan 2,76 százalékot estek.

Loeb szerint a jelenlegi helyzet egy "Wall Street-i válság, de még nem főutcai válság." Ennek oka többek közt az amerikai elnökjelöltek szokatlan mértékű populizmusa, amely az amerikai pénzintézeteket fenyegeti. A válsághelyzet még nem volt hatással az amerikai fogyasztók vagyonára, tényleges válságról csak akkor lehet beszélni, ha ez megtörténik.

A Third Point Offshore alapja 1,4 százalékot esett 2015-ben, míg az S&P 500 1,4 százalékot. A cég alapja 3,4 százalékot esett januárban.
termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
takarekbank