Előfizetői tartalom

Kemény fellépés készülődik a bennfentes kereskedőkkel szemben

Fenyvesi Réka, MNB
"A piaci visszaélés áldozatokat követelő büntetendő cselekmény" - jelentette ki korábban Michel Barnier, a belső piacért és a szolgáltatásokért felelős uniós biztos. A súlyos mondatokat több éves előkészítő munka után idén szigorú szankciókra váltja az EU jogalkotási mechanizmusa. A hamarosan életbelépő szabályozás szerint a bennfentes kereskedelem és a piaci visszaélések elkövetői a jövőben többéves börtönbüntetésre és akár 15 millió eurós bírságra is számíthatnak.

Az utóbbi években egyre globalizálódó pénzügyi piacokon megjelenő (elsősorban elektronikus) kereskedési platformok és technológiák sajnos új lehetőségeket nyitottak meg a piaci manipuláció előtt is. A piaci visszaélésekre vonatkozó korábbi uniós irányelv szabályrendszere azonban a megváltozott piaci valósághoz már nem tudott igazodni. A pénzügyi piacok és a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés