Előfizetői tartalom

Már a bankvezérek szerint is fel kell darabolni a pénzintézeteket

Portfolio
Amikor a Neel Kashkari, Fed-képviselő bejelentette, hogy a legjobb az lenne, ha a nagybankokat valóban feldarabolnák, a banki lobbi jelentősen negatívan reagált - volt, aki egyenesen vaknak nevezte Kashkarit. Bár egy bank sem szeretné, hogy a hatóságok agresszívan tördeljék szét a pénzintézeteket, több banki felsővezető is egyetért abban, hogy a bankok valóban jobban teljesítenének, ha kisebbek és egyszerűbbek lennének, mindössze amiatt aggódnak, hogy a válság óta hozott felügyeleti szabályok miatt a pénzintézetek nem tudnak saját erejükből konszolidálódni - írja a Reuters.

A Reutersnek hat vezető bankár (üzletágvezetők, vezérigazgatók) számolt be név nélkül. Szerintük: A bankoknak fundamentumaikban is változniuk kell, a részvényesek nyeresége már túl alacsony, így a bankokba vetett bizalmuk megingott, sem az Egyesült Államokban, sem Európában nem tesznek a bankvezérek olyan változtatásokat, amelyek kellően eredményesek lennének, hiába...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái