Előfizetői tartalom

Csaknem 40 milliárdos profit: formába lendült a K&H

Portfolio
Az egy évvel korábbi 28,3 milliárd forintos veszteség után tavaly 38,1 milliárd forintos nyereséget ért el a K&H (hasonlót ért el az UniCredit is), ami a bankszektor egészét nézve kimagaslónak számító, 19,5%-os tőkearányos megtérülést jelent (ROE). A bank minden jelentős szegmensben növelni tudta piaci részesedését, hitel/betét aránya így is 44,5%-ra olvadt, nem teljesítő hiteleinek aránya pedig 13,3%-ra csökkent. Idén jelentős növekedést tervez a bank a hitelezésben, ezt a lakáshitelezésben a CSOK is segíteni fogja. Hitel- és betétállományát tekintve továbbra is a K&H a második legnagyobb hazai bank.

Jól sikerült a tavalyi évA K&H 2015-ös évét az alábbi fontosabb adatokkal lehet jellemezni: a bank működési bevétele 6,6%-kal 145,6 milliárd forintra csökkent a nettó kamatbevételek 9,9%-os csökkenése és a nettó díjbevételek 1,6%-os növekedése mellett, további jelentős mértékben esett a hitelezési céltartalék-képzés összege: az egy évvel korábbi 14,7 milliárd forinttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés