Előfizetői tartalom

Ezért úszták meg a még nagyobb bajt a devizahitelesek

Fáykiss Péter, MNB
|
Fukker Gábor
|
Szakács János, MNB
A háztartások deviza fogyasztási- és gépjármű hiteleinek forintosításával lezárult a devizahitelezés súlyos következményekkel járó korszaka Magyarországon. Míg a hazai háztartások a válság kitörése után nemzetközi összevetésben is kiugró mértékű kamatteherrel szembesültek, az elmúlt időszakban a kamatterhek a régiós átlag közelébe csökkentek, megteremtve egy kiegyensúlyozottabb és fenntarthatóbb gazdasági növekedés lehetőségét.

A hazai háztartások kamatterhei a válság kitörése utánA gazdasági és pénzügyi válság rámutatott arra, hogy a háztartások túlzott eladósodása súlyos, elhúzódó gazdasági és szociális problémákat okoz. Míg a háztartási eladósodottság magas szintje - különösen a válság óta - gyakran vizsgált jelenség, a hitelek kapcsán felmerülő kamatterhek növekvő volumene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés