Előfizetői tartalom

Hatalmas pénzügyi migrációt indíthat el a brit kilépés

Portfolio
Júniusban szavazhatnak a britek arról, hogy bennmaradnak-e az Európai Unióban. A vita a pénzügyi szektorban fog kicsúcsosodni, mivel jelenleg London Európa pénzügyi kapuja. A Brexit miatt viszont ezt a státuszát minden bizonnyal elveszti a szigetország, amely miatt számos pénzintézetnek kell majd részben vagy egészben kiköltöznie Nagy-Britanniából - írja a Wall Street Journal.

Már most is sokan aggódnak amiatt, hogy fog kinézni egy esetleges brit EU-s kiugrás után a kapcsolat az EU és Nagy-Britannia között, a bizonytalanság már most kihatással van a pénzügyi rendszerre. Az angol font durvát esett hétfőn, amikor London népszerű polgármestere bejelentette, hogy támogatja az EU-ból való kilépést.London jelenleg 250 külföldi banknak ad otthont, a bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés