Előfizetői tartalom

Megverte az elemzőket az Erste, érik a fordulat Magyarországon (2.)

Portfolio
A 172 millió eurós elemzői konszenzussal szemben 204 millió eurós adózás utáni eredményről adott számot az Erste Group a negyedik negyedévre. Mivel az adózás előtti eredmény viszont rosszabb lett a vártnál, elsősorban az alacsony év végi adóterheléssel magyarázható az eltérés. Fontosabb részletek: "elvégeztük a házi feladatot" - kommentálta Andreas Treichl vezérigazgató, hogy 2015-ben 968 millió eurós adózott profitot sikerült elérniük, 2015-ben 4,2%-kal nőtt a bank hitelállománya és 4,5%-kal a betétállománya, a magyar leánybank 72,6 millió eurós veszteséget szenvedett el az év egészében, ebből a negyedik negyedévben 25,4 millió eurót, ugyanakkor a magyar leánybank megteremtette a feltételeit, hogy idén már nyereséges legyen.

Az osztrák bankcsoport nettó kamatbevételei 2%-kal, nettó díj- és jutalékbevételei 3%-kal haladták meg a vártat. Miközben működési költségei 4%-kal múlták felül a Reuters konszenzusát, a hitelezési veszteségek 26%-kal elmaradtak tőle. Összességében a bank adózás előtti eredménye (különböző leírásokat is számba véve) 23%-kal elmaradt a várttól, viszont az adótételeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés