Előfizetői tartalom

Folytatódik a harc - Rászállt a felügyelet a vagyonkezelőkre

Portfolio
A brit pénzügyi felügyelet arra kéri az alapkezelőket, hogy vizsgálják meg, teljesíteni tudnák-e a tömeges pénzvisszaváltási igényeket a befektetési alapoknál. A brit jegybank és nemzetközi felügyeleti szervek szerint ugyanis nagy kérdés, hogy képes lenne-e az alapkezelői piac úgy visszafizetni a befektetők tőkéjét, hogy az ne eredményezze a piacba vetett bizalom megrendülését - írja a Reuters.

A központi bankok és a piacfelügyeleti szervek aggódnak a kötvénypiac alacsony likviditása miatt, ami még a válság előtti szintet sem éri el, emiatt pedig az alapkezelők problémába ütközhetnek, ha a befektetők tömeges pénzkivétele miatt el kell adniuk a portfólióban tartott kötvényeket. Az FCA brit felügyelet szerint a probléma főként azoknál a kötvényeknél merülhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés