Előfizetői tartalom

Hamarosan megszorongatják a biztosításközvetítőket

Portfolio
2018 közepéig életbe lép az EU-s Biztosításértékesítési Irányelv (IDD), amely egységes tájékoztatók létrehozását, illetve a jutalékok nyilvánossá tételét kívánja meg a biztosításközvetítőktől, valamint a Magyarországon is sok fejtörést okozó határon átnyúló szolgáltatások szabályozásában nagyobb hatalmat adna a helyi felügyeleti szerveknek - derült ki a BIPAR és az NGM képviselőjének előadásából a Portfolio Biztosítás 2016 konferenciáján.

Nic De Maesschalk, a Európai Biztosításközvetítők Szövetsége (BIPAR) a Biztosításértékesítési Irányelv (IDD) várható szabályozásairól beszélt: Az implementáció 2018 közepéig fog tartani és idén februárban kezdődött. A direktíva célja, hogy egységesítse az élet és nem életbiztosítási termékekre vonatkozó szabályokat, egyszerűbbé és érthetőbbé tegye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés