Bank

Megúszta a börtönt a milliáros befektetési csaló

Portfolio
Egy volt hedge fund menedzser, aki beismerte, hogy nem nyilvános információt használt ahhoz, hogy nyereséget érjen el néhány technológiai cég részvényén együttműködő tanúnak bizonyult egy nagyszabású, bennfentes kereskedőket megcélzó felügyeleti hadjáratban az Egyesült Államokban, ezért megúszta a börtönt - írja a Reuters.
Samir Barait, a Barai Capital Management alapítóját két évre feltételesen szabadlábra helyezték, majd közel 217 000 dollár (közel 62 millió forint) pénzbírság megfizetésére ítélték, amely töredéke annak a 3,91 millió dolláros (közel 1,1 milliárd forint) nyereségnek, amelyet a bennfentes információknak köszönhetően megnyert a cégével. Barai elnézést kért a viselkedéséért, amellyel szerinte elvesztette a jó hírét.

A volt vagyonkezelő még 2011-ben vallotta magát bűnösnek egy olyan bennfentes kereskedési összeesküvésben, amelynek része volt a presztízses SAC Capital Advisors hedge fund cég két volt szakembere is. Az ítélet szerint a szakemberek olyan cégekkel kapcsolatosan kaptak és használtak fel nem nyilvános információkat, mint az Nvidia, vagy a Marvell Technology Group. A bűnszervezetet valószínűleg az Nvidia egyik külső megbízottja vezette, aki "befektetői klubokon" osztott meg nem nyilvános információkat a jelenlévőkkel, ő négy év letöltendő börtönt kapott.
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bank