Előfizetői tartalom

Ezért rettegnek valójában a befektetők a bankoktól

Portfolio
Az európai bankok részvényeiből és kötvényeiből való menekülőhullámot az elmúlt hetekben a recessziós veszélyektől való félelem idézte fel, vagy a felügyelet szigora, vagy a bankok rossz nyereségmutatói, vagy a Deutsche Bank körüli aggályok. Nehéz konkrétan megmondani, hogy miért aggódnak a befektetők, de sokan gondolják azt, hogy a félelmek túlzóak és ami az eladásokat tüzeli az inkább egy bizalmi válság, mint egy valós probléma - írja a Financial Times.

Hiába nem mutatja szinte egy mutató sem, hogy recesszió van, a befektetők mégis félnek. Ennek oka inkább egy "mini bizalmi válság," mint egy tényleges recesszió a TwentyFour Asset Management kötvénypiaci elemzője szerint. Ilyen volt például a Deutsche Bank esése is, amely rekord mértékű veszteséget jelentett, de sok befektető nincs tisztában azzal, hogy a bank a felügyelet által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés