Előfizetői tartalom

Ilyen világeseményekre repkednek a milliomosok

Portfolio
A hektikus piaci mozgásokat és a tavalyi tőzsdei eseményeket még a milliomosok is megérezték pénztárcájukon: csökkent ugyanis azoknak a száma, akik legalább 30 millió dollárral rendelkeznek - derült ki a Knight Frank legfrissebb tanulmányából. Az előrejelzések szerint a következő 10 évben csökken a gazdagok számának növekedési üteme, bár az ázsiai térség így is lekörözi majd a fejlett gazdaságokat. A tanulmányban olyan érdekes adatok is előkerülnek, mint, hogy milyen világeseményekre utaznak szívesen a gazdagok vagy éppen milyen luxuscikkel kényeztetik magukat - legyen szó egy jachtról vagy éppen egy focicsapatról.

A 2014-es és 2015-ös részvénypiaci és árupiaci lejtmenetek következtében csökkent a világ azon gazdagjainak a száma is, akik legalább 30 millió dollárral rendelkeznek (Ultra High Net Worth Individuals, UHNWI), miközben a szegények és a gazdagok közötti vagyonkülönbségek tovább nőttek. A New World Wealth adataira támaszkodva a Knight Frank tanulmánya kiemeli, hogy az utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés