Előfizetői tartalom

Nem bíznak a női vezetőkben az üzleti világban

Portfolio
Ahogyan azt egy friss tanulmány kimutatta: a nők vezette hedge fundoknak sokkal nehezebb az élete azokénál, ahol férfi vezetők állnak az élen - írja a The Wall Street Journal. Bár teljesítményben nincs nagy különbség az eltérő nemek vezette hedge fundok között, a női vezetőknek mégis nehezebb tőkét bevonniuk férfi társaiknál.

A kutatást végzők szerint a tőkebevonás nehézségének egyik oka az lehet, hogy a nők vezette hedge fundok nem kapnak akkora médiafigyelmet, mint a többiek. Ráadásul a tőkebevonási nehézség sok esetben a hedge fundok bukásához is vezet. A tanulmány szerint azok az alapok, ahol legalább egy női vezető van, sokkal nagyobb valószínűséggel zárnak be, legfőképpen a tőkebevonási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés