Előfizetői tartalom

Keresztbe tesz az osztrák kormány az UniCreditnek

Portfolio
Az UniCredit osztrák leányának, a Bank Austriának a korábban becsültnél lényegesen többe kerül majd, hogy a költségcsökkentési programjának egyik legfontosabb elemét véghezvigye Ausztriában - írja a Reuters. Az osztrák belügyminisztérium törvényjavaslata bő háromszorosára növelné a költségét annak, hogy a Bank Austria 3300 dolgozója a bank saját nyugdíjas programjából az osztrák állam nyugdíjrendszerébe kerüljön.

Tavaly novemberben jelentette be az UniCredit az átfogó költségcsökkentési programját, amely a magyar leányt is érinti. Az 1,6 milliárd eurós program keretében többek között 800 fiók bezárását, 18 200 alkalmazott elbocsátását jelentették be, illetve Bécs alól közvetlenül a milániói központ alá vonják a közép- és kelet-európai érdekeltségeket, amelyek eddig a Bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés