Előfizetői tartalom

Adót csalt a két nagybank, csúnyán lebuktak

Portfolio
Tizenkét évnyi pereskedés után a brit bíróság kimondta: a Deutsche Bank és a UBS is bűnös adóelkerülés vádjában, az ügy feltárását még a brit adóhatóság kezdeményezett a két nagybank ellen. A vád szerint a pénzintézetek offshore rendszereken keresztül fizették ki bankáraik bónuszát, ezzel elkerülve az adófizetést - írja a Financial Times.

A brit legfelsőbb bíróság tegnap kimondta: a Deutsche Bank és a UBS is adót került el a 2003-ban és 2004-ben működtetett rendszerekkel, ezért mindkét pénzintézet 50-50 millió fontos bírságot fizethet (ez fejenként mintegy 20 milliárd forintot jelent). Az adóelkerüléssel vádolt nagybankok offshore rendszereken keresztül fizették ki bankáraiknak a bónuszokat és a részvényeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés