Bank

Végre hatástalaníthatják a világ legnagyobb hitelbombáját

Portfolio
A kínai jegybank egy olyan szabályozás bevezetésére készül, amely engedélyezné az ország kereskedelmi bankjainak, hogy a nem teljesítő céges hiteleiket a cégek részvényeire cseréljék a Reuters ügyhöz közelálló forrásai szerint.
Az intézkedéssel a cégek hitelállományán könnyítenének, a fennmaradó hitelek visszafizetését megindíthatják, valamint a cégeknek egyszerűbb lehet friss hitelekhez jutni.

Banki oldalról a nem teljesítő hitelállományok csökkenhetnek, így a bankoknak kevesebb likvid eszközt kell majd elkülöníteniük az esetleges veszteségeik fedezésére.

A felszabaduló forrásokat így újabb hitelek kibocsátására lehetne felhasználni, amellyel a kormány az infrastruktúra és a gyárak fejlesztését tervezi megcélozni, így a kínai gazdaság újabb löketet kaphat.

A múltban a kínai bankok úgy oldották meg a nem teljesítő hitelek problémáját, hogy eladták őket az állam által kijelölt vagyonkezelő vállalatoknak. A vállalatok ezután megpróbálták behajtani a hiteleket vagy eladni őket nyereséggel értékesíteni.

A források arról nem beszélnek, hogy a bankok az új eszközeiket hogyan értékelnék, vagy hogy a nem teljesítő hiteleik mekkora arányát tudják majd átalakítani ezzel a módszerrel.

A kínai bankfelügyelet adatai szerint a bankok nem teljesítő hitelállománya és a "különleges említésű" hitelek állománya 4000 milliárd jüannyi értéket tett ki (kb. 173 000 milliárd forint) 2015 végén.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
orban viktor uj kozep-europa