Előfizetői tartalom

Sok tízezer magyar adósnak segítene az MNB megoldása

Portfolio
A nem teljesítő lakossági hitelek megoldása érdekében az MNB új ajánlást fogalmazott meg a bankok és az adósok felé az adósság rendezése érdekében. Az MNB számításai szerint mintegy 130 ezer adós helyzete maradt rendezetlen, március 1-jével ráadásul a kilakoltatási moratórium is megszűnt, így égető kérdéssé vált a az adósok fizetőképességének helyreállítása. A jegybank számításai szerint a mostani ajánlás az érintett adósok mintegy 50-60%-ának jelenthet megoldást - hangzott el az MNB mai sajtótájékoztatóján.

Az ajánlás célja, hogy meghatározza a bankok és az adósok közötti együttműködés legfontosabb pontjait és lépéseit - hangsúlyozta Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója. Közel 130 ezer adós helyzete maradt rendezetlen, ráadásul március 1-jével a kilakoltatási moratórium is megszűnt. Ugyanakkor az adósok közel felénél érdemi "átstrukturálási tartalékok" találhatóak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái