Előfizetői tartalom

CSOK-hatás: vidéken is élénkülést hozott a 10 + 10 millió

Portfolio
Több mint két hónapja óriási érdeklődés övezi a Családok Otthonteremtési Kedvezményét, azaz az új CSOK-ot, főleg a 10+10 milliós lehetőséget. Már a lakáspiacon is érezhető a támogatás hatása: nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is emelkedtek az ingatlanárak. Közben rengeteg kérdés merül fel az igénylésen gondolkodó családoknál, hiszen számos élethelyzetre egyéni szabályok vonatkoznak. A Portfolio CSOK-melléklete és cikkei ezekre a kérdésekre válaszolnak, és jönnek az újabb lakossági CSOK Klubok: jövő héten Nyíregyházán, majd további nagyvárosokban.

Az adatok szerint első körben azok építenek terveket a Családok Otthonteremtési Kedvezményére (CSOK), akik már jelenleg is három gyermeket nevelnek, és elsősorban használt lakáshoz igényelték a támogatást. Ez a lakáspiacra is hatással volt: a háromgyermekeseknek adható maximális támogatás révén döntően a - kevés számú - újépítésű ingatlanok iránt nőtt a kereslet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái