Előfizetői tartalom

MNB: több mint 100 milliárd mehet el idén a CSOK-ra

Az új CSOK-nak is köszönhetően a tavalyi közel 7600 után idén 12 500, jövőre pedig 18 700 új lakást adhatnak át Magyarországon az MNB friss előrejelzése szerint. Mivel a jegybank szerint az új lakások háromnegyedére felvehetik a 10 milliós CSOK-ot, az új lakások támogatása idén 110-115 milliárdba, jövőre pedig 150-160 milliárdba kerülhet a költségvetésnek, miközben az adóbevételek is nőni fognak. A lakásépítések várt élénkülése az MNB becslése szerint 2016 év végéig 0,3-0,4 százalékkal, 2017 év végéig pedig 0,6-0,7 százalékkal emelheti a GDP szintjét.
Az MNB ma közzétett Inflációs jelentésében részletesebben is bemutatja, mire számít a jegybank az új Családi Otthonteremtési Kedvezmény hatásaként: Egy-egy emelkedő trend kibontakozásakor a lakásépítési engedélyek számának felfutása mintegy 4-8 negyedévvel előzi meg az új építésekét. A kiadott építési engedélyek és az átadott lakások száma közötti eltérés...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái