Bank

Megvan, kik támadhatták meg Amerika legnagyobb bankjait

Portfolio
Az amerikai Igazságügyi Minisztérium hét iráni, az ottani kormányzattal szoros kapcsolatban álló személyt vádolt meg azzal, hogy sorozatos kibertámadásokat indítottak nagy amerikai bankok ellen - írja a Reuters. A vád szerint több millió dolláros kárt okozhattak akcióikkal, ugyanakkor valószínűtlen, hogy Irán kiadná őket.Hét iráni hackert vádolt meg az amerikai Igazságügyi Minisztérium azzal, hogy az iráni kormány megbízatásából hajtottak végre kibertámadásokat a kritikus infrastruktúrák ellen, amit akár 10 évnél is hosszabb szabadságvesztéssel büntethetnek.

Név szerint Ahmad Fathi, Hamid Firoozi, Amin Shokohi, Sadegh Ahmadzadegan, Omid Ghaffarinia, Sina Keissar és Nader Seidi ül ül képletesen a vádlottak padján. A gond csak az, hogy iráni állampolgárokat vádoltak meg az amerikaiak, így egyenesen valószínűtlen, hogy Irán az amerikai igazságszolgáltatás kegyeire bízva kiadná a hackereket. A vád szerint heti rendszerességgel indítottak támadásokat 2011 és 2013 között, akkoriban rekordok dőltek meg a hackertámadások számát tekintve.

Állítólag összesen 46 nagy amerikai cég, többségében bankok és pénzintézetek ellen indítottak túlterheléses (DDoS) támadásokat, melyek között szerepel többek között a JP Morgan, a Wells Fargo, az American Express kártyatársaság és az AT&T telekomcég is. Az elkövetők folyamatosan építették botnetjüket, vagyis megfertőzött számítógépekből álló zombihadseregüket, amelyekkel a támadásokat végrehajtották.

A vádemelés Obama kormányának egy újabb lépése arra, hogy nyilvánosan is fellépjenek az országukat az internetes térben támadó más országokkal szemben. Először két éve volt ilyenre példa, amikor 5 kínai hckert vádoltak meg hasonló módon, illetve az Észek-Korea Sony ellen elkövetett támadása volt még ezek közül emlékezetes.

DDoS: Distributed denial of service - Túlterheléses támadás Irányított hackertámadás, amely során egyszerre több helyről általában kéretlen adatlekérdezéssel vagy küldéssel túlterhelik a kiszemelt szervert, csökkentve az adatkommunikációra rendelkezésre álló sávszélességet, így akadályozva a normális működést, lassítva, vagy teljesen leállítva a szerveren működő oldal elérését.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
kozossegifinanszirozas