Előfizetői tartalom

Kinek jöhet kapóra a NOK-ok elkaszálása?

A kormány gyorsan nyomta keresztül a törvényhozáson a rendkívül furcsa, fogyasztói közösségekhez nagyon hasonló nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló javaslatát, azonban viszonylag gyorsan le is csapta azt Áder János köztársasági elnök. A NOK vetélytársai, a lakáskasszák azonban csak átmenetileg lélegezhetnek fel. Leginkább pedig a két legnagyobb lakáskasszának, a Fundamentának és az OTP-nek ártana ez az intézkedés, utóbbinak jóval erősebb a lobbiereje. Nem véletlen, hogy Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója kifakadt az intézkedés miatt.
Érdekes intézményAhogy korábbi cikkeinkben rámutattunk, több szempontból is nagyon érdekes konstrukciót nyomtak keresztül rendkívül gyorsan a parlamenten a kormánypárti képviselők a nemzeti otthonteremtési közösség felállításával. A gyakorlatban ez tulajdonképpen egy fogyasztói csoportként működik (bármennyire is próbálja a kormány ezt tagadni), mivel a belépők...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái