Előfizetői tartalom

Tizenöt éve nem gyűjtöttek ennyi pénzt ezek a cégek

Portfolio
Az amerikai kockázati tőketársaságok idén eddig 13 milliárd dollárnyi tőkét gyűjtöttek, ami 2000 óta a leggyorsabb pénzbevonási ütem. A befektetők, főként alapítványok, nyugdíjpénztárak és egyéb intézményi befektetők is keresik ezeket a cégeket, mivel általában magasabb hozamot ígérnek a piacon jelenleg elérhető befektetési termékeknél - írja a The Wall Street Journal.

A 2000-es dotcom időszak óta nem látott olyan tőkebevonási ütemet a kockázati tőkepiac, mint az idei, az amerikai kockázati tőkések ugyanis eddig mintegy 13 milliárd dollárt gyűjtöttek be. A tőkebeáramlást főként az alapítványoknak, nyugdíjpénztáraknak és egyéb intézményi befektetőknek köszönhetik a kockázati tőkés cégek, miután a piacon elérhető alacsony hozamoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés