Előfizetői tartalom

A legnagyobb bankok is érintettek az offshore-botrányban

Portfolio
Azok az offshore cégek, amelyek Panamán vagy a Brit Virgin-szigeteken jönnek létre, a hatóságok számára gyakorlatilag teljesen átláthatatlanok. A vagyonvédelem és az adótervezés miatt lettek közkedveltek, de az adóelkerülők, csalók és illegális bevételeket rejtegető üzletemberek is kedvelik őket. A kiszivárgott "Panama-papírokból" kiderül, hogy néhány nagybank komplett cégbirodalmat üzemeltetett Panamán - írja a The Wall Street Journal.

A világ legnagyobb bankjai elsősorban az ügyféldiszkréció miatt szeretnek az offshore-specialistákkal együttműködni, akik cégeket hoznak létre és jegyeznek be, majd találnak strómanokat és részvényeseket, akik a valódi tulajdonosok helyett papíron átveszik a cégeket, így átláthatatlan és komplex offshore-birodalmak jöttek létre. Az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés