Előfizetői tartalom

Nullszaldóról kezd új életet az MKB Bank

Portfolio
A 2014-es veszteség nagyjából felére rúgó, 76,4 milliárd forintos veszteséget ért el tavaly az MKB Bank - jelentették be a társaság sajtóeseményén. A szanálás miatt elkönyvelt értékvesztések nagyobbak voltak a Portfolio által múlt héten becsültnél, az egyszeri hatások nélküli 1,2 milliárd forintos veszteség (lényegében nullszaldó) azonban megfelel annak, amit a megtisztított bank rövid távú eredménytermelő képességéről kalkuláltunk. Idén viszont már ennél jobb (pozitív) eredményre számít a bank a bankadó csökkentésének és a 20%-kal alacsonyabb költségbázisnak is köszönhetően. A tulajdonosváltásról nem tudtunk meg nagy újdonságokat.

Tavalyi eredményekEzek nagy részéről Balog Ádám vezérigazgató számolt be: Bruttó 213 milliárd forintnyi hitelállományt választott le tavaly a Szanálási Vagyonkezelő felé az MKB Bank, amely nettó 1,144-ről 802 milliárd forintra csökkentette a teljes hitelállományt, értékvesztés vonzata pedig rontotta a bank eredményét a könyv szerinti értéknél alacsonyabb értékesítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés