Bank

CSOK, 10+10 millió: az utolsó esély, hogy választ kapj

Portfolio
Az elmúlt hónapban több változás történt az új Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) szabályozásában, és rengeteg tévhit terjedt el a támogatással kapcsolatban. A Portfolio január óta országos roadshow keretében segít eligazodni a CSOK útvesztőiben, ami utolsó állomásához érkezik április 11-én Budapesten. A CSOK Klub sorozat zárórendezvénye lesz az érdeklődők utolsó lehetősége arra, hogy szakértőinktől választ kapjanak minden kérdésükre.
A szakértők kezdettől arra figyelmeztetik a Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) igénylésén gondolkodókat, hogy alaposan tájékozódjanak. A 10+10 milliós lehetőség sok családot elgondolkodtatott, de fontos jól átgondolt döntést hozni, főleg azok részéről, akik még nem nevelnek legalább 2 vagy 3 gyermeket. Február óta még fontosabbá vált mindez, hiszen a kormány több ponton módosította a CSOK-igénylés szabályzatát, amelyen alapból nem könnyű kiigazodni.

Durva tévhitek a CSOK-kal kapcsolatban

A változások hatására jóval kockázatosabbá vált a 10 milliós összeg felvétele előre vállalt gyermek esetén, és kevésbé lehet használt lakás vételére kijátszani a támogatást.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nem megfelelő tájékozódás miatt számos tévhit él az emberek fejében a támogatással kapcsolatban.

Kevésbé köztudott például, hogy a lakásbővítésnél - mint a tetőtér-beépítés és az emeletráépítés - nem jöhet létre két új, önálló albetétként nyilvántartott lakás.

A java még hátra van: megduplázódhat az újépítésű ingatlanok száma

Eddig főleg azok a családok igényelték a támogatást, akiknek már van három gyermekük.

A 10 + 10 milliós igénylők számának emelkedése az év második felében valószínű, ha elkészülnek a CSOK-követelményeknek megfelelő házak és lakások.

Az otthonteremtési program következtében két év alatt az új építésű lakások számának megduplázódására számít az MNB. Azoknak is érdemes figyelemmel követni a fejleményeket, akik még kivárnak: megragadni minden lehetőséget a friss információk begyűjtésére, a speciális szabályok megismerésére.

Jön az utolsó CSOK Klub

Országszerte népszerű a lakossági CSOK Klub, amelyet a Portfolio az FHB Bankkal, a Takarékokkal és az Otthontérképpel közösen szervez több vidéki nagyvárosban. Az eddigi 12 klubon összesen országszerte mintegy 1500 fő vett részt, hogy értesüljön a legfontosabb CSOK-os tudnivalókról és változásokról. A CSOK Klub sorozat zárórendezvényén, Budapesten április 11-én, hétfőn szakértőink ismét személyes tanácsadással és előadásokkal segítenek leleplezni a legdurvább tévhiteket.

A részvétel támogatóinknak köszönhetően ingyenes, de online regisztrációhoz kötött.
Falusi CSOK

A Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék falusi CSOK település keresője: egyedi információk, lakásárak, népszámlálási adatok, gazdasági statisztikák, egyéb mutatók 2486 településről.

kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
okostelefon kézben pénzügyek