Bank

Jó hírt hozott a befektetőknek az első banki gyorsjelentés (2.)

Portfolio
Az elemzők által vártnál jobb bevételi és egy részvényre jutó nyereségről számolt be a JP Morgan, amely egyben az első banki gyorsjelentés is az első negyedéves számokról. A várt 23,4 milliárd dollár helyett 24,08 milliárdos bevételt ért el a nagybank, míg az egy részvényre jutó nyereség a várt 1,26 dollár helyett 1,35dollár lett 2016 első negyedévére. A bank részvényárfolyama jelenleg 1,86%-os pluszban tartózkodik a nyitás előtti kereskedésben.
Az elemzők által vártánál jobb negyedéves adatokról adott számot a JP Morgan 2016 első negyedévére vonatkozóan. A 24,08 milliárd dolláros bevételi adatok a várt számokat közel 3%-kal haladták meg, míg az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 7%-kal lett magasabb a vártánál.

Jó hírt hozott a befektetőknek az első banki gyorsjelentés (2.)
A kedvezőbb bevételi és EPS-adatok mellett a bank 6,7%-os profitcsökkenésről számolt be, miután növelnie kellett a palaolaj termelő vállalatoknak adott hitelekre képzett tartalékot, emellett a brókeri és befektetési banki bevételek is visszaestek. A hitelveszteségre képzett tartalékok így a negyedévben 1,8 milliárd dollárra nőttek 2015 első negyedéves 959 millió dollárjához képest.

A bank eredménye március végével 5,52 milliárd forintot tett ki, ami valamivel alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában mért 5,91 milliárd. A nettó 24, 1 milliárd dollárt elérő nettó bevétel éves alapon 3%-os csökkenést mutat, emellett a nem kamatjellegű bevételek is csökkentek egy éves időtávon, amelyet főként a vállalati és befektetési banki, valamint a vagyonkezelői üzletágra ható kedvezőtlen piaci hatásoknak tud be a bank.

Jó hírt hozott a befektetőknek az első banki gyorsjelentés (2.)
A lakossági üzletágban a bank éves alapon már 12%-os növekedésről számolt be a 2,5 milliárd dolláros bevételi adattal, a nettó bevétel pedig meghaladta a 11 milliárdot, ami 4%-os emelkedés az előző év azonos időszakához képest.

Jamie Dimon bankvezér az eredményeket kommentálva elmondta, hogy lakossági üzletág eredménytermelő képességében továbbra is bízik a bank, emellett a vállalati és befektetési bank operáció is jól teljesít. Szeretnék növelni a tőkemegtérülést 2016 első felében, ehhez a bank igazgatósága már el is fogadta a tervet az 1,9 milliárd dolláros részvényvisszavásárlásról.

A bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben 1,86%-os pluszban tartózkodik.

Jó hírt hozott a befektetőknek az első banki gyorsjelentés (2.)
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
bkk_busz_bkv
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
mogo_sajat