Bank

Jó hírt hozott a befektetőknek az első banki gyorsjelentés (2.)

Portfolio
Az elemzők által vártnál jobb bevételi és egy részvényre jutó nyereségről számolt be a JP Morgan, amely egyben az első banki gyorsjelentés is az első negyedéves számokról. A várt 23,4 milliárd dollár helyett 24,08 milliárdos bevételt ért el a nagybank, míg az egy részvényre jutó nyereség a várt 1,26 dollár helyett 1,35dollár lett 2016 első negyedévére. A bank részvényárfolyama jelenleg 1,86%-os pluszban tartózkodik a nyitás előtti kereskedésben.
Az elemzők által vártánál jobb negyedéves adatokról adott számot a JP Morgan 2016 első negyedévére vonatkozóan. A 24,08 milliárd dolláros bevételi adatok a várt számokat közel 3%-kal haladták meg, míg az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 7%-kal lett magasabb a vártánál.

Jó hírt hozott a befektetőknek az első banki gyorsjelentés (2.)
A kedvezőbb bevételi és EPS-adatok mellett a bank 6,7%-os profitcsökkenésről számolt be, miután növelnie kellett a palaolaj termelő vállalatoknak adott hitelekre képzett tartalékot, emellett a brókeri és befektetési banki bevételek is visszaestek. A hitelveszteségre képzett tartalékok így a negyedévben 1,8 milliárd dollárra nőttek 2015 első negyedéves 959 millió dollárjához képest.

A bank eredménye március végével 5,52 milliárd forintot tett ki, ami valamivel alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában mért 5,91 milliárd. A nettó 24, 1 milliárd dollárt elérő nettó bevétel éves alapon 3%-os csökkenést mutat, emellett a nem kamatjellegű bevételek is csökkentek egy éves időtávon, amelyet főként a vállalati és befektetési banki, valamint a vagyonkezelői üzletágra ható kedvezőtlen piaci hatásoknak tud be a bank.

Jó hírt hozott a befektetőknek az első banki gyorsjelentés (2.)
A lakossági üzletágban a bank éves alapon már 12%-os növekedésről számolt be a 2,5 milliárd dolláros bevételi adattal, a nettó bevétel pedig meghaladta a 11 milliárdot, ami 4%-os emelkedés az előző év azonos időszakához képest.

Jamie Dimon bankvezér az eredményeket kommentálva elmondta, hogy lakossági üzletág eredménytermelő képességében továbbra is bízik a bank, emellett a vállalati és befektetési bank operáció is jól teljesít. Szeretnék növelni a tőkemegtérülést 2016 első felében, ehhez a bank igazgatósága már el is fogadta a tervet az 1,9 milliárd dolláros részvényvisszavásárlásról.

A bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben 1,86%-os pluszban tartózkodik.

Jó hírt hozott a befektetőknek az első banki gyorsjelentés (2.)
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
kozossegifinanszirozas