Bank

Jó hírt hozott a befektetőinek a Bank of America (2.)

Portfolio
Verte az elemzői várakozásokat a Bank of America az első negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében: 0,21 dolláros egy részvényre jutó nyereségével kis mértékben ugyan, de meghaladta a 0,2 dolláros várakozásokat, emellett 20,9 milliárd dolláros bevétele is meghaladta a 20,3 milliárdról szóló várakozásokat. A profitban viszont 18%-os csökkenést szenvedett el a nagybank a világgazdaság lassulása és az amerikai kamatemelés okozta bizonytalanságok miatt. A bank részvényei jelenleg 1,16%-os mínuszban vannak a nyitás előtti kereskedésben.
A JP Morgan tegnapi gyorsjelentése után a Bank of America is jó hírt hozott a befektetőinek: bevételi és az egy részvényre jutó nyereség (EPS) soron is verte az elemzők várakozásait, előbbi 2,9%-kal, utóbbi 5%-kal haladta meg az elemzői konszenzust.

A 20,9 milliárd dolláros első negyedéves bevételi adat azonban már 2,4%-kal elmarad az előző év azonos időszaki 21,42 milliárdtól, emellett az EPS is 30%-os csökkenést mutat, miután a tavalyi első negyedéves 30 centhez képest most csupán 21 centes EPS-ről számolt be a nagybank.

Jó hírt hozott a befektetőinek a Bank of America (2.)
A profitban 18%-os csökkenésről számolt be a nagybank, amit a világgazdaság lassulásának és az amerikai kamatemelés okozta bizonytalanságnak tudnak be, utóbbi visszaeső keresletet okozva a kötvény és részvénykereskedési üzletágakban.

A bank 10,3 milliárd dolláros nem kamatjellegű bevételekről adott számot, szemben az előző év azonos időszaki 11,5 milliárdjával. A nem kamatjellegű kiadások viszont 6%-kal, egymilliárd dollárra estek vissza. Megnövekedtek ugyanakkor a hitelezési veszteségre képzett tartalékok: az idei 997 millió dolláros céltartalék 232 millióval haladja meg az egy évvel korábbit.

A nagybank eredménye az idei első negyedévben 2,7 milliárd dollár lett, amely 13%-os csökkenést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest. A lakossági üzletág bevételei egy év alatt 242 millióval 7,6 milliárd dollárra duzzadtak, emellett a hitelveszteségekre képzett tartalékokat is csökkenteni tudták a hitelportfóliók minőségének javulásával.

A vagyon és befektetés-kezelői üzletágban a bevételek 72 millióval, 4,4 milliárd dollárra estek vissza, a globális banki üzletág pedig stabilan hozta a 4,4 milliárd dolláros bevételi adatot. Utóbbi esetben már növelni kellett a hitelezési veszteségre képzett céltartalékot az energiakapcsolt tartalékok miatt.

Jó hírt hozott a befektetőinek a Bank of America (2.)
Brian Moynihan, a Bank of America vezére pozitívan értékelte a negyedévet, főként a növekvő lakossági és kereskedelmi banki aktivitás növekedést hangsúlyozta nyilatkozatában. A volatilis piacok ellenére a globális piaci üzletág elfogadható számokat produkált - emelte ki, hozzátéve, hogy továbbra is a hitel és betétnövelésre, valamint a költségek hatékony menedzselésére fókuszálnak majd.

A Bank of America részvényei a nyitás előtti kereskedésben jelenleg 1,16%-os mínuszban tartózkodnak.

Jó hírt hozott a befektetőinek a Bank of America (2.)
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
usa wall street trader