Előfizetői tartalom

Életbiztosítások, nyugdíjpénztárak: megérkeztek a nagy változások

Portfolio
Számos pénzügyi jogszabályt módosít az a salátatörvény-javaslat, amely a minap jelent meg az Országgyűlés honlapján néhány hétnyi konzultációs időszakot követően. Újabb fejezetéhez érkezett az etikus életbiztosítási koncepció az életbiztosítások visszavásárlási táblázatának szabályozásával, változik a kötelező biztosítás hiányában okozott károkra vonatkozó szabályozás, és a nyugdíjpénztárak is nagy változásokra készülhetnek: csökkentik például a magánnyugdíjpénztárak életben maradási esélyeit, és felszabadítják az önkéntes nyugdíjpénztári közvetítők jutalékát. Összefoglaljuk most a biztosítási és a nyugdíjpénztári változásokat.

A törvényjavaslat célja a pénzügyi közvetítőrendszerre vonatkozó szabályozás egyes elemeinek felülvizsgálata, valamint egyes európai uniós jogi aktusok hazai jogba történő implementálása. E célból a törvényjavaslat számos - hitelintézeti, tőkepiaci, biztosítási, nyugdíjpénztári területre vonatkozó - jogszabály módosítását tartalmazza. Ehhez kapcsolódóan szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés