Elfogadták Londonban a magyar Erste megvásárlását
Bank

Elfogadták Londonban a magyar Erste megvásárlását

Portfolio
Elfogadta az EBRD igazgatósága a magyar Erste Bank 15%-ának megvásárlását - írja a Reuters. Mivel az EBRD társutas kisebbségi részvényesként szokott banki tranzakciókban részt venni, természetesnek tűnik, hogy a tranzakció véglegesítését az Erste és az állam közötti tranzakció sikeréhez kötik.
Jelasity Radován, a magyar Erste első embere is beszélni fog Hitelezés 2016 konferenciánkon!


A nemzetközi intézmény szóvivőjére, Axel Reisererre hivatkozva a hírügynökség azt írja, az Erste Bank Hungary 15%-os részesedésének megvásárlása a magyar állam és az Erste Bank közötti tárgyalások véglegesítésétől függ. Utóbbiról Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója épp ma nyilatkozta azt, hogy várhatóan június közepéig megtörténik, "nagyon valószínű", ugyanis, hogy sikerül összehozni a tranzakciót, amely révén az EBRD és a magyar állam is 15-15%-os részesedést szerez az Erste Bankban.Arra a kérdésünkre, hogy miért van szükség a EBRD és az állam 15-15 százalékos szerepvállalására, Andreas Treichl a Portfolio-nak tavaly márciusban ezt mondta:

Mert ez szimbolikus gesztusként erősíti az együttműködést. Ami az EBRD-t illeti, felismertük, hogy a magyar kormány szeretne bevonni egy európai szereplőt, akinek a jelenléte erősíti az elköteleződést. Így aztán végül mi hívtuk meg a folyamatba az európai szervezetet. Háromféle szerződésről van szó: az Erste és az EBRD, az Erste és a magyar kormány, valamint az EBRD és a magyar kormány megállapodásáról. Egyelőre csak ez utóbbit írták alá, amelyben a magyar kormány elkötelezte magát a bankadó csökkentésére. Az Erstével folytatott tárgyalások azonban még tartanak, de terveink szerint az év közepére lezárulhatnak.

Mint látható, a tavaly év közepéből végül (?) idén év közepe lett, e késedelemben a korábbi, bankadóval kapcsolatos (bankok és kormány közötti) tárgyalások mellett a tavalyi Quaestor-ügy utóhatásai is szerepet játszottak.

Jelasity Radován, a magyar Erste első embere is beszélni fog Hitelezés 2016 konferenciánkon!
Frankfurti tőzsde
kórház
mcdonald's logo
Boeing
cimlap_Hernadi
orbánviktordonaldtusk
DBZOL20200106014
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
fiokiugyfelek