Előfizetői tartalom

Megvan, hogy csökkenti a kormány a bankadót

Portfolio
Tovább csökken jövőre a bankadó kulcsa, és hét év után először frissül az adó alapja is - olvasható ki a kormány tegnap este közzétett adócsomagjából. Azt már eddig is tudtuk, hogy jövőre az idei 79,2 milliárd helyett 66,5 milliárd forintnyi bankadót szednének be a bankoktól, és eltörlik az évi 6,3 milliárd forintos hitelintézeti járadékot is, de a bankadócsökkentést mikéntjét csak most ismertük meg. A pénzügyi vállalkozások adóterhelése - úgy tűnik- nem változik, náluk a 2009-es adóalap is megmarad.

Hitelezés 2016 Hitelezés 2016 konferenciánkon is előkerül a téma, a regisztrációkat alább várjuk: Információ és jelentkezés Eddig így voltA bankadó lényegét tekintve az alábbiak szerint változott eddig:A bankadó alapja mindeddig a hitelintézetek 2009-es korrigált mérlegfőösszege volt, vagyis eléggé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés