Előfizetői tartalom

Óriási szakadék tátong a magyar bankrendszerben

Portfolio
Stabil és erős a magyar bankszektor, és lassan a jövedelmezősége is javul: idén és jövőre már 6-8%-os tőkearányos megtérülést vár tőle az MNB. Óriási azonban a heterogenitás: egyes bankok bevétele még a működési költségek fedezésére is alig elégséges. A jegybank ma közzétett Pénzügyi stabilitási jelentése szerint idén beindul a vállalati hitelezés (a kkv-hitelek állománya 5-10%-kal, a teljes vállalati 4-5%-kal bővülhet), nagy szükség van azonban a hitelportfóliók további tisztítására.

A Pénzügyi stabilitási jelentés főbb üzenetei:Erős a sokkellenálló képessége a bankrendszernek, sérülékenysége tovább csökkent, mérlegszerkezete egészségesebb.A bankrendszer tőkehelyzete az MNB által megvizsgált stresszpályán is szilárd, a jegybank szerint egyetlen banknak sincs szüksége tőkebevonásra. A likviditási tartalékok is bőven a szabályozói minimum felett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés