Előfizetői tartalom

Alapjaiban írja át a szövetkezeti integrációt a kormány

Portfolio
A nemzetgazdasági miniszter törvényjavaslatot nyújtott be a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényhez, ami több ponton alaposan átírja a jelenlegi együttműködési rendszert. A központi bank helyett a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete lesz a domináns szereplő, a központi bankot akár le is cserélhetik és ennek részleteit NGM-rendeletben szabályozzák. Közben Orbán Viktor levélben válaszolt Demján Sándor korábbi levelére, melyben azt írja, hogy a bankfelügyelet ellenőrzése alá rendelik a takarékszövetkezeti rendszert.

A kormány nevében a Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn törvényjavaslatot nyújtott be "Az egyes törvényeknek a szövetkezeti hitelintézetek integrációjával összefüggő módosításáról". A törvénymódosító javaslat alapjaiban írja át a jelenlegi takarékszövetkezeti integráció rendszerét.Erősödik az SZHISZLényeges változás, hogy a módosítás értelmében az integráció...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái