Bank

Takarékügy: örül a bankszövetség a kormány lépésének

Portfolio
A Magyar Bankszövetség egyetért a szövetkezeti hitelintézetek integrációjával összefüggő jogszabály-változtatás alapelveivel, a főtitkár MTI-nek adott nyilatkozata szerint ugyanis "meggyőződése, hogy a törvényjavaslat elfogadásával meg tud szilárdulni az európai színvonalú, egységes, a törvényes és az etikai elvárásoknak mindenben megfelelő magyar hitelintézeti szektor".
A szövetkezeti hitelintézetek felügyeletének erősítésére hétfőn nyújtott be törvénymódosítást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlésnek, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pedig jelezte, hogy felkészült a takarékszövetkezetek, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) megújított keretrendszernek megfelelő felügyeletére.

Részletek:A bankszövetség hétfőn az MTI megkeresésére kijelentette: egyetért azzal, hogy a tervezett szabályozás nem egy bank- vagy egy integrációs csoporton belüli üzletpolitikát és szabályokat határoz meg, hanem a szektor egységes felügyeletét biztosítja.

Reagálásában Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára rámutatott: a hitelintézeti szektor egészséges működése és az érdekképviselet hatékonyságának, valamint kiegyensúlyozottságának biztosítása érdekében minden egyes és minden típusú szereplőre szükség van. A tagvállalatok között fennálló verseny és különbségek természetes részei egy modern gazdaságnak, ugyanakkor az egységes felügyelet a szektor kiszámítható és biztonságos működését garantálja, épp ezért elengedhetetlen a megteremtése - tette hozzá.

A Magyar Bankszövetség elkötelezett a szektor egységes szabályok szerinti működtetése mellett, hiszen a piaci verseny biztosítja a gazdaság leghatékonyabb finanszírozását, és ösztönzi a fogyasztók magas színvonalú kiszolgálását. A hitelintézeti szektor szakmai képviseletének alapja a folyamatos egyeztetés a kormánnyal és a jegybankkal, a felismert kockázatok mielőbbi előrejelzése - hangsúlyozta Kovács Levente.

Előzmények:
volkswagen_getty
áder jános_mti
hindenburg_getty
borkai zsolt_győr_mti
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
GettyImages-172692013