Előfizetői tartalom

Kerülik az államtól függő cégeket a magánbefektetők

Portfolio
A HVCA és a Portfolio közös konferenciájának második szekciójában a magántőke-befektetések helyzetéről és szerepéről volt szó a magyar és régiós piacon. A panelrésztvevők meglátása szerint a magántőkések kerülik azokat a cégeket, amelyek nagyban függnek az államtól, emellett az állami szerepvállalást sem tartják túl egészségesnek a magántőke piacán. A nem teljesítő hitelekben azonban egyre nagyobb lehetőségek rejlenek, a MARK Zrt. szerepvállalása mellett már több olyan magánbefektető is van, aki aktívan érdeklődik az NPL-ek iránt a magas megtérülésük miatt.

A közép-kelet-európai magántőke tranzakciók szerepének megítélésével kapcsolatban egyre többször merül fel az állami beavatkozás és ennek hatása a befektetési lehetőségekre. Az erről szóló panelbeszélgetésben Szalai Tamás, a CEE Equity Partners befektetési igazgatója úgy fogalmazott, hogy az állam egyre nagyobb szerepvállalása a gazdaságban megnehezíti a magántőkések...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái