Előfizetői tartalom

Simor: meglepő, mennyire nincs befektetés a régióban

Portfolio
Elkeserítő adat, hogy a világ magántőke-befektetéseinek csupán 1%-a érkezik az EBRD-régióba, a trend ráadásul már 2011 óta folyamatosan csökken - hangsúlyozta Simor András, az EBRD alelnöke és pénzügyi igazgatója a HVCA és a Portfolio közös konferenciáján. Előadásában kiemelte: az EBRD partnerként tekint a magántőkére, de ennek felfuttatásához kormányzati segítségre is szükség van.

Simor András, az EBRD London alelnöke és pénzügyi igazgatója a magántőkéről, mint a növekedés forrásáról tartott előadásában az alábbi fontosabb megállapításokat tette: A kockázati és magántőke segít áthidalni a tőkeréseket egy országban. A magántőke hozzájárul a gazdasági diverzifikációhoz, a munkahelyteremtéshez, a technológiai tudástranszferhez, tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés