Előfizetői tartalom

Cafeteria: előálltak a megoldással a nyugdíjkasszák

Portfolio
A cafeteriarendszerből kikerültek, és 2017-től már magasabb adóteher mellett nyújthatóak majd a pénztári szolgáltatások alapját képező munkáltatói befizetések. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) a pénztártagok között végzett felmérése szerint a döntő többség nem ért egyet a cafeteria mostani változásaival, sokan nem is tudnák pótolni a kieső munkáltatói befizetéseket. Az ÖPOSZ eközben kétirányú megoldási javaslatot is megfogalmazott a kormány felé - ismertette a terveket Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke a társaság mai szűk körű sajtótájékoztatóján.

A pénztártagok között végzett felmérés eredményeiből a fontosabb tanulságok: Nagyjából 25 ezer válasz érkezett a kérdőívre, a válaszadók többsége egészségpénztári és önkéntes pénztári tagsággal is rendelkezik. A válaszadók döntő többsége nem ért egyet a cafeteria rendszer mostani módosításával, miközben a nyugdíjcélra és egészségügyi kiadásokra való...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés